Uusi valtakunnallinen omistajanvaihdospalvelu käynnistyi helmikuun alussa

Oletko miettinyt yrityksesi myymistä tai ostamista tai olet pohtinut mitä kaikkea omistajanvaihdokseen liittyy? Pääset alkuun katsomalla oheisen 3 min. pituisen omistajanvaihdoksesta kertovan animaatiovideon.

Oletko etsinyt apua tai neuvontaa omistajanvaihdokseen liittyen? Jos vastasit kyllä, käy tutustumassa ovinfo.fi palveluun.

Ovinfo.fi on uusi valtakunnallinen omistajanvaihdoksen digitaalinen palvelualusta, joka tarjoaa monipuolisia ja helposti saavutettavia sähköisiä palveluja yrityksen ostajille, myyjille ja yritysneuvojille. Palvelussa on kattavan tietopankin lisäksi yrityksen myyjille ja ostajille laaditut omistajanvaihdospolut, joiden avulla omaa ov-matkaa voi suunnitella ja seurata vaihe vaiheelta. Polkujen tavoite on, että tiedonhakijat löytävät juuri heille hyödyllistä tietoa mahdollisimman helposti. Palvelun avulla voit esimerkiksi:

– tehdä ostajan tai myyjän itsearviointitestin, joka kertoo sinulle, oletko valmis omistajanvaihdokseen ja mitä asioita sinun tulisi huomioida,

– seurata interaktiivista ov-polkua, joka ohjaa sinut omistajanvaihdoksen eri vaiheiden läpi ja antaa sinulle hyödyllisiä vinkkejä,

– tutustua tieto- ja materiaalipankkiin, josta löytyy ajankohtaista tietoa omistajanvaihdoksesta, kuten esim. verotus, rahoitus, sopimukset ja arvonmääritys,

– osallistua erityisesti yritysneuvojille suunnattuun OV-Oppija verkkokoulutukseen, jonka hyväksytystä suorituksesta saa digitaalisen OV-Osaaja merkin.

Ovinfi.fi on toteutettu Maaseuturahaston rahoittamassa VALO-hankkeessa. Hankkeen päätoteuttajana on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin MicroENTRE-tutkimusryhmä ja osatoteuttajana Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät. Hankkeen tavoitteena on tukea erityisesti harvaan asuttujen alueiden omistajan- ja sukupolvenvaihdoksia, jotka ovat tärkeitä alueiden elinvoiman ja työllisyyden kannalta.

Ovinfi.fi on avoin ja maksuton palvelu, joka on tarkoitettu kaikille omistajanvaihdoksesta kiinnostuneille. Palvelu on helppokäyttöinen ja turvallinen, eikä se vaadi rekisteröitymistä tai kirjautumista. Voit siis aloittaa omistajanvaihdoksen suunnittelun ja valmistelun, vaikka heti!

Kiinnostuitko? Siirry osoitteeseen http://www.ovinfo.fi ja ota ensimmäinen askel kohti onnistunutta omistajanvaihdosta!

Yhteystiedot
Kai.Hanninen@oulu.fi
0405747951
Kirjoittaja

Kai Hänninen

TkT, dosentti Yliopistotutkija

Organisaatio
Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti
Oulun yliopisto on kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto, joka tuottaa uutta tieteellistä tietoa ja siihen perustuvia ratkaisuja sekä kouluttaa tulevaisuuden suunnannäyttäjiä. Vuonna 1958 perustettu Oulun yliopisto on yksi Suomen monitieteisimpiä ja suurimpia yliopistoja. Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta, osaamista ja ratkaisuja mikroyrittäjyyden, alueellisen erinomaisuuden ja tulevaisuuden tuotantoteknologioiden näkökulmista.​ Vahvistamme osaamisaloillamme kestävästi kehittyvää yhteiskuntaa. Vastuullamme on ​mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen valtakunnallinen tehtävä.