Kulttuuri- ja luovien alojen yritysten yrityskunnon kehittäminen ja omistajanvaihdosten edistäminen

Hankkeessa opastetaan luovien alojen yrittäjiä tunnistamaan paremmin yrityksensä arvoa ja omistamista sekä kehittämään yritystoimintaansa niin, että yritys on myyntikunnossa. Tavoitteena on lisätä yritysdynamiikkaa niin, että kulttuuri- ja luovien alojen yritykset olisivat kannattavampia ja kasvuhaluisempia ja siten myös vaihtaisivat omistajaa nykyistä useammin.

Hankkeen kohderyhmänä ovat pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja luovan alan yrittäjät sekä rahoittajat ja yritysneuvojat. Hanke keskittyy kulttuurin ja luovien alojen yritysten tietoisuuden lisäämiseen omistajanvaihdoksista sekä valmiuksiin siirtyä yrittäjästä omistajaksi. Hankkeen toimenpiteitä pilotoidaan pääkaupunkiseudulla, mutta hyväksi havaitut työkalut jalkautetaan kaikkialle Suomeen.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa hankkeen uutiskirje tästä ja vastaanota ajankohtainen tieto hankkeen toimenpiteistä, kuten tulevista tapahtumista.

Seuraa meitä somessa!

Pilottiohjelma käynnistynyt kulttuuri- ja luovien alojen yritysten kehittämiseksi – ilmoittaudu mukaan!

Oletko kulttuuri- tai luovan alan yrittäjä? Haluatko kehittää yritystoimintaasi? Osallistu maksuttomaan pilottiohjelmaamme, jossa tarjoamme tukea ja työkaluja yrityksesi digitalisaation, kasvun ja myyntikunnon edistämiseen.

Pilotti on suunnattu pääkaupunkisedun kulttuuri- ja luovien alojen yrityksille. Ohjelma koostuu koulutuksista, webinaareista ja muista tapahtumista. Näiden aiheet käsittelevät esimerkiksi neuvottelutaitoa ja pitchausta, digitaalisia työkaluja sekä yrityskaupan eri osia. Saat käyttöösi lisäksi kaikki ohjelman materiaalit ja uutiskirjeen sekä pääset verkostoitumaan muiden alan yrittäjien kanssa.

Tavoitteena on, että ohjelmaan osallistuneet yritykset ovat:

  • Kehittäneet digitalisaatiotaan
  • Dokumentoineet toimintamallejaan
  • Edistänyt myyntikuntoaan nyky- tai tulevaisuuden tarpeisiin
  • Vähentänyt yrityksen riippuvuutta yrittäjästä
  • Ymmärtävät paremmin omistajanvaihdoksen eri vaiheita

Pilotti on käynnissä 31.10.2025 asti ja siihen voi liittyä mukaan milloin tahansa. Ohjelmaan osallistuminen ei edellytä muuta kuin alku- ja loppukyselyn täyttämisen tulosten mittaamiseksi. Muutoin voit vapaasti valita, mitä pilotin sisältöjä haluat hyödyntää.

Hyödynnä tilaisuus kehittää omaa yritystäsi ja liiketoimintaosaamistasi sekä verkostoitua muiden alan yrittäjien kanssa. Ilmoittaudu mukaan tästä! Paikkoja on rajoitetusti. Lisätietoa pilotin kampanjasivulla.

Hankkeen tavoitteet

  • Tietoisuuden lisääminen alan yrittäjille omistajanvaihdoksista
  • Liiketoimintaosaamisen ja yritysten digitalisaation kehittäminen
  • Yritysten valmistaminen kasvuun ja omistajanvaihdoksiin
  • Ostajien ja myyjien kohtaamisten lisääminen

Kumppanit

Yhteystiedot

Nellie Nyberg

Projektipäällikkö
Suomen Yrittäjät
nellie.nyberg@yrittajat.fi
p. 050 354 6882