Dealflow Finland yhdistää ulkomaiset sijoittajat ja suomalaiset yritykset

Kuten Marjo Ilmarin syyskuussa julkaistussa kirjoituksessa todettiin, ulkomainen omistaja voi tuoda uutta virtaa yritykseen. Myös ulkomainen sijoitus yritykseen voi tuoda positiivisen piristysruiskeen kasvuhaluiselle yritykselle. Sijoituksen myötä yritys voi skaalata tuotantoaan uudelle tasolle, hankkia lisää resursseja tai vallata uusia vientimarkkinoita. Ulkomainen sijoittaja voi tuoda mukanaan myös uusia näkökulmia, uutta osaamista ja verkostoja.

Business Finlandin kesällä 2019 käynnistynyt ilmainen Dealflow Finland -palvelu on luonut kohtaamispaikan, missä kansainväliset (ja miksei suomalaisetkin) sijoittajat ja kasvunälkäiset suomalaisyritykset voivat löytää toisensa.

Dealflow.fi -sivustolle kirjautuminen säästää molemmilta osapuolilta aikaa ja rahaa. Sijoittajat voivat etsiä sijoituskohteita tietyillä kriteereillä, kuten yrityksen toimiala, teknologia, liikevaihto ja kasvuprosentti. Näitä short-listauksia voidaan tehdä palvelussa erittäin nopeasti. Rahoitusta hakevilla yrityksillä on usein haasteena näkyvyys ja löydettävyys. Dealflow varmistaa, että niiden tarjoama investointimahdollisuus kohdistuu juuri oikeille silmäpareille.

Kun Dealflow on listannut kiinnostavimmat kriteerien mukaiset yritykset, sijoittaja voi perehtyä syvemmin niiden kasvupotentiaaliin. Mikä on alan markkina- ja kilpailutilanne? Mitkä ovat lupaavalta vaikuttavan yritystiimin vahvuudet? Tässä vaiheessa sijoittaja voi haluta myös käydä ensimmäisen keskustelun yrityksen kanssa. Dealflow on helppo väylä ottaa suora kontakti yritykseen ja keskustella juuri oikean henkilön kanssa.

Seuranta pitää sijoittajat ajan tasalla

Sijoittaja haluaa olla tietoinen hänelle relevantista sijoituskohteesta ensimmäisten joukossa – mahdollisesti jopa tuntea yritys ja tiimi alusta alkaen, ja aktivoitua kun aika on oikea. Dealflow mahdollistaa reaaliaikaiset notifikaatiot sijoittajaa kiinnostavista yrityksistä ja niiden jatkuvan seurannan.

Kun sijoittajan määrittelemään kriteeristöön sopiva yritys lisää profiilinsa Dealflow-palveluun, hän saa halutessaan siitä ilmoituksen välittömästi julkaisun jälkeen. Jos profiili on mielenkiintoinen, mutta ei juuri nyt vaadi toimenpiteitä, sijoittaja voi valita profiilin seurattavaksi ja palata siihen myöhemmin. Sijoittaja saa myös halutessaan ilmoituksen kaikista seurattavista profiileista aina kun niitä päivitetään.

Olen vakuuttunut, että Dealflow-palvelu voi merkittävästi lisätä kansainvälisiä investointeja suomalaisiin yrityksiin. Mitä laajempi tarjooma eri kokoisia yrityksiä eri aloilta kirjautuu palveluun, sitä houkuttelevampi siitä tulee tuhansille Suomesta kiinnostuneille ulkomaisille sijoittajille. Tervetuloa mukaan!

 

Marko Vänskä

Head of Growth Capital, Business Finland