Restartup on yrityksen uusi alku

Aloittavista uusista yrityksistä – startupeista – keskustellaan nyt innokkaasti. Innovaatioita ja uusia yrityksiä tarvitaan, mutta omistajanvaihdosten tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin tulisi kiinnittää nykyistä enemmän huomiota.

Omistajanvaihdos on uutta yritystä riskittömämpi vaihtoehto. Tätä eivät valitettavasti kaikki yrittäjyyttä suunnittelevat henkilöt tiedä tai tule ajatelleeksi. Jo toiminnassa olevan yrityksen ostaminen sopii kaikille, jotka ovat löytäneet itsestään yrittäjän.

Omistajanvaihdoksen kynnyksellä olevia yrityksiä tai yrityksiä, joissa omistajanvaihdos on juuri tehty, on alettu kutsua restartup-yrityksiksi. Nimitys on osuva, koska omistajanvaihdos merkitsee yritykselle aina uutta alkua, kun uusi yrittäjä tuo yritykseen omat ajatuksensa ja toimintatapansa.

Usein omistajanvaihdos merkitsee yritykselle myös kasvua, joka usein tarkoittaa kansainvälistymistä. Uusi yrittäjä tarkastelee yritystä uusin silmin ja ottaa teknologian kehityksen suomat mahdollisuudet käyttöön.

Digitalisaatio on uudistanut ja tulee yhä laajemmin uudistamaan niin yksin- kuin mikroyrittäjänkin toimintaympäristön. Liiketoimintojen digitalisointi voi merkitä skaalautumista eli merkittäviä kasvumahdollisuuksia.

Yrittäjä, oletko valmis viemään toimintasi tähän uuteen maailmaan vai haluatko, että digiloikan tekee yrityksellesi joku muu?

 

Mika Haavisto

Mika Haavisto

Kirjoittaja on toiminut viimeiset viisi vuotta omistajanvaihdosten edistämishankkeiden vetäjänä Suomen Yrittäjissä. Nyt hän toimii Ov-foorumin sihteerinä ja ainoana päätoimisena hankkeen työntekijänä hankkeessa, joka on sen jäsenten yhteinen. Hankkeen kotiorganisaatio on Suomen Yrittäjät.