Katse kohti ostajia – tarvitsemme uusia yrittäjiä

Tiedämme, että yrityskauppa on hyvä tapa ryhtyä yrittäjäksi. Uusi yrittäjä pääsee heti vauhtiin, kun liiketoiminta, asiakkaat ja osaava henkilöstö ovat jo valmiina. Aloittavan yrittäjän vinkkelistä yrityskauppa kuitenkin kantaa mukanaan turhaan raskaan prosessin mainetta.

 

Moni ajattelee, että yrityksen ostaminen on vaikeaa ja kallista. Tätä mystiikkaa omistajanvaihdos- ja yrityskauppatoimijoiden on syytä yhdessä määrätietoisesti purkaa. Meidän pitää vahvistaa viestiä ja viestintää ostajille.

 

  1. Yrityksen ostaminen ei ole vaikeaa. Se vaatii vain huolellisuutta ja asiantuntija-apua kannattaa käyttää. Todennäköisesti ostaisit asuntosikin välittäjän kautta.
  2. Yrityksen ostaminen ei ole kallista. Yrityksiä on erilaisia ja eri hintaisia. Usein asuntosi on kalliimpi kuin yritys.
  3. Yrityksen ostamiseen saa rahoitusta. Yrityskaupassa ostettava yritys, kuten asuntokaupassa ostettava asunto, voi olla osa lainan vakuutta.
  4. Kaupat onnistuvat. 90 prosenttia ostetuista yrityksistä jatkaa toimintaa kolme vuotta kaupan jälkeen.
  5. Kolmannes ostetuista yrityksistä muuttuu kasvuyrityksiksi.

 

Fakta on, että lähivuosina jopa 75 000 yritystä tarvitsee uuden omistajan. Yksinkertaisesti tarvitaan siis uusia yrittäjiä. Siksi yrityskaupasta pitää tehdä kiinnostava tapa aloittaa yrittäjänä.

 

Susanna Kallama

toimitusjohtaja
Suomen Uusyrityskeskukset ry