Sinnikäs työ omistajanvaihdosten eteen palkitaan

Mika Haavisto

Mika Haavisto, Omistajanvaihdosfoorumin perustaja ja pitkän linjan omistajanvaihdostyön edistäjä on palkittu tänään omistajanvaihdosten eteen tekemästä työstä!

Kerttu Saalasti -palkinto on Kerttu Saalasti säätiön ja Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin yhdessä myöntämä palkinto. Se myönnetään vuosittain merkittävästä mikroyrittäjyyttä tai yrittävää kulttuuria edistävästä tutkimuksen, koulutuksen tai yhteiskunnallisen vaikuttamisen saavutuksesta. Palkinto jaettiin nyt Kerttu Saalasti -seminaarissa 18.9.2023 Raahessa.

Palkinnossa huomioidaan valtakunnallinen merkittävyys, uutuusarvo, saavutetut tulokset ja vaikuttavuus

Palkinnon saajan valinnassa otetaan huomioon teon valtakunnallinen merkittävyys, uutuusarvo, saavutetut tulokset ja vaikuttavuus. Palkintona jaetaan taiteilija Kalervo Kallion tekemä Marjanpoimija-reliefi sekä rahapalkinto 5000 euroa.

Ensimmäisen palkinnon vuonna 2021 sai Ruonan Teollisuuskylän Pekka Miilukangas. Vuonna 2022 palkinnon sai Turun yliopiston yrittäjyyden professori ja eurooppalaisen yrittäjyystutkijajärjestön ECSB:n presidentti Ulla Hytti.

Vuoden 2023 palkinto myönnettiin Suomen Yrittäjien Mika Haavistolle Omistajanvaihdosfoorumissa tehdyn työn ansiosta

Palkinnon ojensi Matti Muhos, professori, johtaja, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutista, Raahen Kaupunginjohtaja Leena Mikkola-Riekkinen sekä Kerttu Saalasti säätiön puheenjohtaja Päivi Karikumpu.

Matti Muhos mainitsi palkintopuheessaan Mika Haaviston ansioksi ”Mika Haaviston ansioiksi luetaan valtakunnallisesti merkittävä omistajanvaihdosfoorumin ideointi, verkoston kokoaminen, toiminnan käynnistäminen ja pitkäjänteinen rakentaminen. Haavisto on toiminnallaan edesauttaneen tuhansien yrittäjien, erityisesti mikroyrittäjien, yrityskauppoja kehittämällä markkinoita, edistämällä välittäjien osaamista, edistämällä uusien tuotteiden ja palveluiden saatavuutta ja tutkimalla ekosysteemiä”.

”Haaviston siirryttyä vuoden 2023 aikana eläkkeelle, omistajanvaihdosfoorumin toiminta jatkuu vahvana ja on erinomainen esimerkki kestävästä mikroyrittäjyyttä ja yrittävää kulttuuria edistävästä teosta yhteiskunnallisen vaikuttamisen saralla. Päätös oli yksimielinen”. Matti Muhos jatkoi.

”On upeaa, että työ omistajanvaihdosten edistämiseksi tunnistetaan ja tunnustetaan” Mika Haavisto kiittää

Mika Haavisto

Mika Haavisto on johtanut Omistajanvaihdosfoorumia sen perustamisesta lähtien. ”Työtä omistajanvaihdosten edistämiseksi Omistajanvaihdosfoorumin puitteissa on tehty pitkään, noin kymmenen vuotta. On todella mahtavaa saada tällainen palaute työstä. Työ ei ole koskaan ollut yhden henkilön show. Olen erityisen iloinen siitä, että yhteistyöhön on saatu mukaan niin julkinen sektori, kolmas sektori, markkinaehtoiset toimijat kuin tutkijatkin” Haavisto kertoo.

Palkinto myönnettiin Kerttu Saalasti seminaarissa. Seminaari keskittyi metalli- ja konepajateollisuuden uudistumiseen. ”Tänään on puhuttu kasvusta ja kansainvälistymisestä sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksista. Usein on niin, että omistajanvaihdos liittyy juuri näihin. Esimerkiksi Finnvera kertoo, että 40 % yrityksistä, joiden omistajanvaihdosprosessissa he ovat olleet mukana, tulee kasvuyrityksiä”. Mika Haavisto muistuttaa.

Mika Haavisto siirtyi eläkkeelle kesäkuussa 2023. Hän toivoo omistajanvaihdosten edistämistyölle jatkoa.  ”Tarve omistajanvaihdosten edistämiseksi ei lopu, vaan sille on kysyntää vielä pitkään. Toivon, että myös julkinen sektori ymmärtää asian tärkeyden, jotta Omistajanvaihdosfoorumin työ voi jatkua”.

Omistajanvaihdosfoorumin kaikki 23 jäsenorganisaatiota onnittelevat lämpimästi Mika Haavistoa palkinnosta ja kiittävät omistajanvaihdosten eteen tehdystä ansiokkaasta työstä.

Raahessa 18.9.2023

Anneli Komi, omistajanvaihdostoiminnan päällikkö, Suomen Yrittäjät / Omistajanvaihdosfoorumi