Haaveiletko yrittäjyydestä ja haluat ostaa yrityksen – Uusyrityskeskuksesta apua yritysoston alkutaipaleella

Yrittäjyydestä haaveilevat usein pohtivat, miten lähteä liikkeelle yrittäjyyden alkumetreillä. Vaihtoehtoja on monia, mutta yksi vaihtoehto on yritysoston kautta aloittaminen. Se tarjoaa mahdollisuuden hypätä suoraan toimivaan liiketoimintaan ja välttää uuden yrityksen perustamisen haasteet. Uusyrityskeskukset ovat arvokkaita kumppaneita tässä prosessissa, tarjoten neuvontaa ja
ensi vaiheen tukea yrittäjälle, joka harkitsee yritysostoa.

Yritysosto tuo mukanaan monia etuja verrattuna kokonaan uuden yrityksen perustamiseen. Ensinnäkin, ostamalla valmiin yrityksen, saa valtavan edun aloittaa toiminnan heti. Yritysjohtaminen, brändin rakentaminen ja asiakassuhteiden luominen ovat jo aloitettuina, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Yritysoston myötä saa myös valmiin asiakaskunnan ja liikevaihdon, mikä antaa vakaan pohjan liiketoiminnan kehittämiselle. Lisäksi, mahdolliset riskit ja haasteet on jo tunnistettu ja niihin on usein löydetty ratkaisut, mikä vähentää alkuvaiheen epävarmuutta. Usein yritykset, joissa omistaja on vaihtunut, lähtevät nopeampaan ja jyrkempään kasvuun.

Uusyrityskeskuksilla on tärkeä rooli yritysostoa harkitsevien yrittäjien tukemisessa. Uusyrityskeskukset tarjoavat asiantuntijaneuvontaa ja ensi vaiheen tukea esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman laatimisessa, rahoituksen järjestämisessä ja yrittäjätaitojen kehittämisessä. Uusyrityskeskukset myös pohtivat yhdessä asiakkaan kanssa sitä, millä edellytyksin yritystä ollaan ostamassa ja mitä yrityskaupan jälkeen on ajatus tehdä.

Yritysosto vaatii aina huolellista suunnittelua ja asianmukaista due diligence -prosessia. Ostettavan yrityksen taloudellisen tilanteen, sopimusten ja muiden juridisten näkökohtien perusteellinen tarkastelu on välttämätöntä, jotta yrittäjä voi tehdä tietoon perustuvan päätöksen. Kun yrittäjä on saanut arvokasta neuvontaa ja tukea uusyrityskeskuksesta, on aika siirtyä eteenpäin kohti konkreettista yritysostoa. Tällöin uusyrityskeskukset voivat ohjata yrittäjän esimerkiksi ammattitaitoisen yritysvälittäjän puoleen.

Yritysvälittäjät ja muut asiantuntijat ovat erikoistuneet yrityskauppoihin: he välittävät yrityksiä, auttavat yrityskaupan teknisessä, due diligence -prosessissa sekä yrityksen arvonmäärityksessä – ja uusyrityskeskukset auttavat varsinaisten henkilökohtaisten yrittäjätaitojen kehittämisessä sekä yrityksen johtamisessa yrityskaupan jälkeen. Molempia siis tarvitaan onnistuneessa omistajanvaihdoksessa.

Yritysosto tarjoaa mahdollisuuden hypätä suoraan toimivaan liiketoimintaan ja mahdollisesti välttää tietyt uuden yrityksen perustamisen haasteet. Yhteistyössä uusyrityskeskusten ja alan asiantuntijoiden kanssa yrittäjä voi toteuttaa unelmansa yrittäjyydestä ja saavuttaa tavoitteensa. Yritysosto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden astua suoraan liiketoiminnan maailmaan, ja uusyrityskeskukset ovat siinä rinnalla tukemassa ja opastamassa.

Ota rohkeasti yhteyttä lähimpään uusyrityskeskukseen ja avaa ovet yrittäjyyden maailmaan yritysoston avulla!

Yhteystiedot
piia.malmberg@uusyrityskeskus.fi
044 0309 850
Kirjoittaja

Piia Malmberg

Toimitusjohtaja

Organisaatio
Suomen Uusyrityskeskukset ry
Suomen Uusyrityskeskukset ry on valtakunnallinen kattojärjestö 30:lle eri puolella Suomea toimivalle uusyrityskeskukselle ja yrityspalvelutoimijalle. Uusyrityskeskukset tarjoavat kuntien rahoittamaa maksutonta neuvontaa erityisesti alkaville yrittäjille. Uusyrityskeskuksista saa omistajanvaihdoksiin alkuvaiheen tukea ja neuvontaa erityisesti ostajan näkökulmasta: mitkä ovat edellytykset yrityksen ostamiselle ja mitä tapahtuu yritysoston jälkeen. Piia Malmberg on Suomen Uuysrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja, jolla on kokemusta omistajanvaihdoksista ja yrityskaupoista erityisesti ostajan näkökulmasta sekä yrityskaupan jälkeisistä integraatioprosesseista.