Muotoilun merkitys omistajanvaihdoksessa

Date: 12 lokakuun, 2023
Time: 09:00 -10:00
Location: Verkossa
Omistajanvaihdos

Suomen Yrittäjien mukaan noin joka kolmannessa Suomen pienistä ja keskisuurista yrityksistä on lähivuosina suunnitteilla omistajanvaihdos.

Omistajanvaihdos on mittava mullistus minkä kokoisessa yrityksessä tahansa, mutta etenkin Pk-yritysten omistajille yrityskaupat ovat yleensä kerran elämässä -kokemus, johon liittyy taloudellisen ja lakiteknisen päätöksenteon lisäksi myös paljon henkilökohtaista pohdintaa. Varsinkin pitkän uran tehneillä yrittäjillä pelissä on usein sekä oma ja jälkipolvien taloudellinen tulevaisuus, että elämäntyö ja identiteetti.

Ostajalle jo olemassa olevan liiketoiminnan hankkimisessa on parhaimmillaan useita etuja, mutta edellisen omistajan luoman maailman ja uuden yrittäjän oman kädenjäljen sovittaminen yhteen asiakkaita unohtamatta vaatii suunnitelmallisuutta sekin.

Mutta mitä yrityskaupoilla on tekemistä muotoilun kanssa? Omistajanvaihdosasiantuntija Tarja Vartiainen muistuttaa, että liiketoiminnan siirtäminen eteenpäin on prosessi, johon olisi hyvä ryhtyä jopa vuosia ennen itse yrityskauppoja. Yrityksen brändistä, asiakaskokemuksesta, tuotteista ja palveluista on pidettävä huolta loppuun asti myös luopumispäätöksen jälkeen, sillä ne vaikuttavat suuresti yrityksen arvoon. Vastaavasti vahva imago, laadukas tarjooma ja selkeä markkinointiviestintä auttavat uutta yrittäjää alkuun.

Mikro- ja pk-yritysten liiketoimintaa lähes koko uransa kehittänyt Tarja on itsekin pitkän linjan yrittäjä, joka on auttanut lähes kahtasataa yrittäjää tai yrittäjyyttä suunnittelevaa omistajanvaihdoksen eri vaiheissa.

Tervetuloa kuulemaan Tarjan kokemuksia ja neuvoja, olit sitten liiketoiminnan myymistä tai ostamista harkitseva yrittäjä tai suunnittelupalveluita yrityksille tarjoava muotoilija!

DU it! -webinaarisarja tuotetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Kuopion kaupungin ja Kuopion Rouvasväenyhdistyksen tukeman Luovien alojen kasvuohjelma -hankkeen kanssa.