Kasvu Open kehittää

Kasvu Openissa suomalaiset pk-yritykset pääsevät kirkastamaan oman kasvusuunnitelmansa liike-elämän kokeneiden asiantuntijoiden kanssa. Kasvu Open on seitsemässä vuodessa kasvanut maanlaajuiseksi vihreäksi kansanliikkeeksi. Tiimimme suurin motivaattori on auttaa suomalaiset yritykset kasvuun ja avata mahdollisuuksia myös kansainvälisille markkinoille.

Tänä vuonna tavoittelemme 30 kasvupolulle tuhatta hakemusta kasvuhaluisilta yrityksiltä. Näistä 450 pääsee Kiitoratapäiviksi kutsumiimme tilaisuuksiin tapaamaan eri alan asiantuntijoita eli mylläreitä. Myllärit edustavat kattavasti muun muassa myynnin ja markkinoinnin, rahoituksen, johtamisen sekä kansainvälistymisen ammattilaisia ja tarjoavat päiväksi osaamisensa yritysten käyttöön maksutta. Kiitoratapäivät ja mylläys ovat kasvusuunnitelmien happotesti, jonka jälkeen yrityksillä on lisää eväitä kasvun tekemiseksi.

Kohti yrityskauppaa -kasvupolku® järjestetään tänä vuonna suurimpana yksittäisenä polkuna, kun teemaa tuodaan esiin yhteensä 11 tapahtumassa ympäri Suomea. Starttitilaisuuksissa kuultiin kattavasti tarinoita ja vinkkejä onnistuneista yrityskaupoista sekä Kasvu Open -kokemuksia mukana olleen yrityksen näkökulmasta. Mukaan haastettiin ja saatiin niin yrityskaupoilla kasvua tavoittelevia kuin oman yrityksensä myymistä harkitsevia tai valmistelevia yrityksiä. Tuomaristo valitsi 66 hakijasta 30 jatkoon Kiitoratapäiviin.

Kasvu Openin kolme suurinta hyötyä yrityksille ovat olleet uudet verkostot ja kontaktit, strategian päivittäminen ja lisääntynyt näkyvyys (Kasvajat-raportti). 95 prosenttia mukana olleista yrityksistä suosittelisi Kasvu Openia kanssayrittäjille. Olen ollut mukana järjestämässä tapahtumaa, kokenut sen positiivisen rennon fiiliksen ja nähnyt pk-yritysten uskon tulevaan kasvuun, joten en epäile suosituksia yhtään. Tässä yhden yrityksen kiteytys siitä, minkä he ovat kokeneet päivän suurimmaksi hyödyksi:

”Saada konkreettisia ideoita sekä ratkaisuja ongelmiimme ja sparrausta/haastamista ideoillemme.
Katsantokanta asioihin laajeni ja saimme uusia hyviä osaaja-kontakteja.”

Kohti yrityskauppaa -kasvupolun tuomaristo valitsee yhteensä neljä voittajayritystä, jotka jatkavat valtakunnalliseen Kasvu Open -kisaan ensi syksynä. Nämä voittajat julkaistaan kaikille avoimissa kasvupolun semifinaaleissa, jotka järjestetään Porissa 29.5. ja Helsingissä Varmalla 5.6. Tervetuloa mukaan kuulemaan lisää yrityskaupan teemasta, näkemään kasvupolun yritykset lavalla ja juhlistamaan voittajia!

Oletko jo tutustunut Kasvu Openiin tai käynyt tapahtumapäivissämme? Jos et, niin tervetuloa tuntemaan kasvuenergia kevään semifinaaleihin, joita järjestämme ympäri Suomea tälläkin hetkellä. Ota mukaan myös kasvutahtoiset yritysasiakkaasi. Kenties he ovat ensi vuoden menestystarinoita tulevalla Kasvu Open -kaudella.

 

Satu Hakala

Kirjoittaja on Kasvun Roihun valmentaja ja Kasvu Open -fasilitaattori, joka vastaa kasvuyrityksille suunnatusta Kohti yrityskauppaa -kasvupolusta.